06 362 70 986 miranda@optimahealth.nl

 

 Als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut zijn we aangesloten bij beroepsvereniging BATC en de MBOG.

Wij werken volgens de 5 natuurgerichte principes alsmede de orthomoleculaire geneeskunde. Dit is een werk- en behandelwijze die alle BATC zorgverleners hanteren.

Vanuit een intakegesprek, een vragenlijst en een eerste meting wordt de eerste diagnose vastgesteld en blijkt welke van de 5 natuurgerichte principes uit balans is. Vanuit een op te stellen behandelplan zullen wij met je bespreken en overleggen welke behandelmethode wij kunnen inzetten om deze disbalans het meest effectief te behandelen. 

 

Wat zijn deze natuurgerichte principes?

 
  1. Energie
  2. Prikkeloverdracht
  3. Drainage
  4. Voeding
  5. Psyche (levenslust)
  
Energie
Alles bestaat uit energie. Ook ons lichaam is energie, organen zijn energie maar ook gedachten zijn energie. Energie in en om ons lichaam moet stromen om goed te functioneren en jezelf energiek te voelen. Iemand waarbij de energie niet stroomt, voelt zich rusteloos en vermoeid.  Is een energiestroom geblokkeerd en stroomt de energie daardoor niet meer optimaal, dan ontstaan er klachten. Met verschillende behandelvormen is het mogelijk de energiedoorstroming weer te stimuleren, waarmee klachten verholpen kunnen worden.
 
Prikkeloverdracht
Energie stroomt in verschillende lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel speelt een heel belangrijke rol in de communicatie tussen de verschillende lichaamssystemen. Deze communicatie geschiedt door prikkeloverdracht via het zenuwstelsel tussen de lichaamssystemen en de hersenen. Wanneer deze prikkeloverdracht niet optimaal meer verloopt, ontstaan er stagnaties in onze lichaamssystemen. Onze behandelingen zijn erop gericht om de prikkeloverdracht te stimuleren en gestagneerde overdracht te herstellen.
 
Drainage
In de hectische maatschappij waarin wij leven worden wij dagelijks zowel lichamelijk als geestelijk belast met gifstoffen. Stoffen die van nature niet in ons lichaam thuis horen. Het kost ons lichaam heel veel energie om deze gifstoffen af te voeren. Toch lukt het ons lichaam niet altijd om alle verontreiniging af te voeren en ontstaan er blokkades waardoor wij ziek kunnen worden. In onze behandelingen richten wij op het draineren van de verontreiniging door deze geestelijke en stoffelijke ballast. 
 
Voeding 
De noodzaak van gezond en gevarieerd eten is algemeen bekend. Het lichaam functioneert het beste wanneer het op een verantwoorde en gezonde wijze wordt gevoed. Ongezond eten, kan het lichaam ziek maken. Soms komt het zelfs voor dat voeding die altijd goed voelde, niet meer als goed wordt verdragen. Aanpassing van het eetpatroon kan dit veranderen.
Naast voeding in de vorm van eten, voeden wij onszelf met wat betiteld kan worden als geestelijke voeding. We worden van buitenaf gevoed door onze omgeving met bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en persoonlijke overtuigingen. Ook deze vorm van voeding kan het lichaam belasten en zeer belemmerend werken, waardoor wij niet optimaal meer kunnen functioneren.
Door bewust te worden van je voedingspatroon en je opname van geestelijke voeding, kun je hierin veranderingen doorvoeren waardoor klachten verholpen kunnen worden en genezing kan plaatsvinden.
 
Psyche
Ieder mens heeft last van beperkende psychische belasting, zowel bewust als onbewust. Deze psychische belasting kan ons dagelijks functioneren flink in de weg zitten en zijn veelal een oorzaak van lichamelijke klachten. Met lichaamswerk in combinatie met gesprekken kunnen we op zoek gaan naar je belemmerende patronen en kunnen we kijken hoe deze patronen doorbroken en losgelaten kunnen worden.

Ook werken wij met verschillende natuurlijke middelen zoals voedingssupplementen, kruiden, fytotherapie, cannabinoïden, homeopathie enzovoorts. Wij hebben zeer brede ervaring en hebben vele jaren zeer veel opleidingen op het hoogste niveau gevolgd. Zowel nationaal als internationaal.